דף הבית  |  צור קשר   |   אודות   | כלים ומודלים עסקיים   | תהליך הייעוץ והליווי  |   השרותים שלנו   |   תזרים מזומנים   הרצאות וסדנאות  | מדיה ומאמרים  
סגור וחזור לחלון הראשי Minimize View
 
BCVD  |   בקרה עסקית ופיקוח מול צמיחה ופיתוח
כלים אופרטיביים למנהל |   חלוקת משאבי ניהול   |   אתגרים נפוצים   |   השלכות הביסוס התאורטי
 


מודל BCVD © מתייחס לחלוקת הזמן והמשאבים של מנהל העסק ומציע כלים מתאימים.   האם אתה, כמנהל עסק, אמור לעסוק יותר בבקרת העסק או בפיתוחו? רוב מנהלי העסקים, מנצלים את רוב זמנם לבקרה וזמנם הנותר לפיתוח וצמיחה. הסיבה לכך ברורה, ללא בקרה נכונה אין שום טעם בפיתוח. כל מה שלא מבוקר בצורה אשר מאפשרת לנו 'לראות' את התמונה הנדרשת לנו (גם כשיש לנו מנהלים ) מדיר שינה מעיננו (במקרים רבים, בצדק) והתוצאה היא שאנחנו שמים עיננו, בכל הזדמנות, כדי לראות ולבדוק.

טענת בסיס;     ניהול יעיל הינו ביצוע מכלול פעולות מגוונות בפיתוח וצמיחה עסקית, אשר יביאו, בתהליך מבוקר, להשגת מטרות העסק.     התאוריה מבוססת על הטענה שבניהול עסק, צריכה להיות חלוקה והפרדה ברורה ומובהקת של זמן ומשאבי המנהל, בין הבקרה עסקית   [ תפעול עובדים ומערכת, תקציבים, תזרים ושיווק ] לבין הפיתוח העסקי   [יצירתיות, התיעלות, שקיפות, תכנון והתפתחות אישית] וזאת על-פי כללים מובנים ובעזרת כלים מותאמים אישית למנהל ויחודית לעסק.
הרעיון העומד מאחורי הכלים של BCVD מושתת על אשראי הזמן המוגבל שיש למנהל. מחד, כלים שימנעו בזבוז זמן (כלי הבקרה) ומצד שני שימוש נכון בזמן (כלי הפיתוח).
  הכלים , שהם התרגום המעשי של המודל , מבוססים על עקרון הפרמידה - המרכז את כל המידע ההכרחי בקצה הפירמידה ומאפשר למנהל, בזמנו, לבדוק את בסיסה.






        חלוקת המשאבים [אשראי הזמן]

    לא חשוב כמה מוצלח ומצליח תהיה, לא חשוב כמה יעיל ומתועל.. בנק הזמן נותן לך אשראי יומי של 86,400 שניות.
אשראי כאשראי הוא המקסימום שתוכל להשתמש, אי אפשר לחסוך אשראי וגם כדאי לא לתכנן את השימוש בכולו.
אז איך מחליטים כמה ואיך משתמשים באשראי הזמן?
תאורית BCVD קובעת כי יש לחלק את אשראי הזמן בצורה ברורה בין פעילות הבקרה העסקית לבין הפיתוח העסקי.
נקבע כי אם תדע בצורה ברורה כי העסק מבוקר על-פי כל הקריטריונים שקבעת, תוכל לפנות לפיתוח וצמיחה (העסקית והאישית) בצורה יעילה יותר.
השאיפה האמיתית היא לצמצם במקסימום (והמקסימום משתנה מעסק לעסק ומאדם לאדם) את הזמן המוקדש לבקרת העסק - וע"י כך להגדיל את הזמן המיועד לפיתוח . נקודת ההנחה היא שעסק שאינו מבוקר בצורה יעילה, אין טעם שיפנה לפיתוח.. הרי כל שיתפתח יתבצע חלקית .. או כלל לא. מתוך חשיבה זו נבנו הכלים הניהוליים.

        כלים ניהוליים

    ע"פ תפיסת התאוריה פותחו כלים בסיסיים אשר יתנו מענה למכלול פעולות הניהול בחלוקה של טיפול בבקרה ופיתוח עסקי. כל הכלים המוזכרים הינם כלליים ויש להתאימם לכל עסק ועסק ולכל מנהל ומנהל וכל דו"ח אמור להשתקף על-פי תפיסתנו הרי ידוע ששבעים פנים לתורה..
5 כלי הבקרה -   לאחר שבנינו וביססנו את מערכת הבקרה הבסיסית של העסק, אנחנו יודעים בבירור שלמעשה כל הנושאים שהחלטנו שעלינו לבדוק נבדקים. המערכת התפעולית והעובדים (והמנהלים, אם יש) מבוקרים בתקנון עובדים תפעולי, הוצאות העסק מבוקרות ע"י תקציבי הבקרה, מצב הבנק שלנו ותזרים המזומנים מבוקר ע"י התזרים הבנקאי, מערכת השיווק ע"י יומן שיווקי, ולא פחות חשוב, אנחנו מנוהלים נכון בעזרת גליון מנהל. רק אחרי שאנחנו יודעים שהמערכת בעלת בקרה מדודה, נפנה לפיתוח והצמיחה.
5 כלי הפיתוח -     בתפיסה של הרבה מנהלים, בקרה זה משהו שעושים ופיתוח זה משהו שרוצים . בנה מערכת בקרה נבונה ואת משאביך הנותרים הפנה באופן מתוכנן לפיתוח וצמיחה. יצירתיות עסקית, התיעלות וחסכון, תכנון ושקיפות , מערכת אנושית והתפתחות אישית אלו מערכות אשר צריכה להיות מערכת מוגדרת ומבוססת לתפעולם, אשר תגרום באופן שיטטי לפיתוח העסק. מנהלים רבים משאירים את הפיתוח העסקי כאפשרות לביצוע כשמתאפשר הזמן - BCVD עוזרת בהכנת כלים וצמיחה שיטתית.




        כישורים ניהוליים

    להיות מנהל אפשר ללמוד - אבל לנהל עסק בצורה טובה זו כבר שאלה אחרת..
בתאורית BCVD - הכלים מתייחסים למכלול פעילויות המנהל ומטרתם "להכריח " את המנהל לבצע פעילויות אשר בבדיקה מראש, העריך והסכים כי אמורים להתבצע באירגונו.
בהסתמך על BCVD "נאלץ" המנהל להיות מודע ליתרונותיו ולחסרונותיו ולתכנן את הניהול ע"פ יכולותיו. הרי אף אחד מאיתנו אינו המנהל המושלם; לא כולנו אסרטיבים ,בעלי יכולות התמודדות עם מתח, מנהיגים יצירתיים מלידה, בעלי יכולות תקשורתיות יוצאי דופן.. המנהל המושלם (בדיוק כמו האדם המושלם) הוא זה היודע את יתרונותיו וחסרונותיו וחשוב לא פחות- יודע להתמודד עימם .
אל תחפש שיאהבו אותך (תתפלא אבל גם הלקוחות והעובדים שלך, לא הולכים עם אהבה למכולת..), חפש כבוד הדדי. היה כנה, אמין ונאמן, בנה מערכת כלים שתבטא את התפיסה הניהולית שלך בהתבסס על היכולות והכישורים שלך.
הגדר מהו מנהל טוב בעיניך - ושאף להיות כזה!



        עשרת האתגרים הנפוצים של מנהלי עסקים

הקלק!  להרחבת הנושא 1. הצורך בבדיקה חוזרת ונשנית של פעולות העובדים והמערכת.
הקלק!  להרחבת הנושא 2. מתי ואיך מבקרים את הוצאות העסק והשינויים החלים באופן שוטף?
הקלק!  להרחבת הנושא 3. בנקים , בנקים , מה יהיה ב-1 לחודש.. וב-10.. אבל הרווחנו יפה החודש?
הקלק!  להרחבת הנושא 4. בניהול השיווק; דוחות ודיווחי סוכנים ועידכונים ונתונים ..איך ומתי?
הקלק!  להרחבת הנושא 5. כל היום פגישות.. בעיות .. מה יותר חשוב.. איפה להיות קודם?
הקלק!  להרחבת הנושא 6. כמה צריך להתיעל ולחסוך , מתי מחליטים שצריך ומתי זה מספיק?
הקלק!  להרחבת הנושא 7. איך דואגים ליצירתיות וחדשנות בכל מערכות העסק באופן עקבי ושוטף.
הקלק!  להרחבת הנושא 8. מדוע כל כך חשוב לתכנן ומה בין תכנון ושקיפות העסק?
הקלק!  להרחבת הנושא 9. איך משלבים בין מערכת רציונלית ומתוכננת עם המערכת האנושית הרגשית?
הקלק!  להרחבת הנושא 10. אחרי כל הדאגה והאחריות על המערכת העסקית המורכבת - מה איתי?



        השלכות הביסוס התאורטי

»   תאוריית BCVD הינה מודל ניהולי מעשי, אשר מתיחס בצורה שונה לחלוקת המשאבים של המנהל. בניית כלים מתאימים אשר יפנו מסדר היום של המנהל את כל השיקולים וההתלבטויות בדברים שהוחלט עליהם מראש, וכך יפנה את משאביו להתמודדות עם הנושאים החדשים והמורכבים העולים על הפרק.
בבואנו לבדוק כל אתגר חדש, בשלב ראשון, עלינו לבדוק אם זהו נושא הקשור לבקרה בעסק [האתגר נמצא בנושא שכבר טופל, אך המערכת לא מבצעת אותו] או שזהו נושא שעדיין לא התיחסנו אליו ועלינו לפתח לו פתרון וטיפול.
הפיתוח הוא המנוע של העסק אבל הבקרה היא ההגאים, כל אשר מפותח יצורף למערכת הבקרה, לעולם אל תפתח מה שלא ניתן לביקורת.
לאן אתה ממשיך מכאן?

      ליצירת קשר הקלק כאן  |

      כדי ללמוד אודות השרותים השונים       הקלק כאן  |

      לתהליך הייעוץ, מחירים
ואפשרויות התקשרות       הקלק כאן  |





עמוד ראשי |   calendar |   |   צור קשר צור קשר   |   כל הזכויות שמורות  ©    roz.co.il

Share |